diumenge, 20 de desembre del 2015

Novel·la de Mariló Sanz


Mariló Sanz Mora va nàixer en Aielo de Malferit. És mestra i actualment exerceix de logopeda. Li agrada saber sobre la història i les tradicions que l’envolten, i les escriu perquè no s’obliden. Des de fa anys, escorcolla en arxius i en la memòria dels majors. Resultat d’aquesta tasca són nombrosos articles, llibres sobre temes del seu poble, contes per als més menuts i la novel·la En primera persona.

I així com vol saber sobre la vida que l’envolta, també li agrada conèixer la més allunyada, la d’altres mentalitats o cultures. Com a resultat d’aquesta curiositat, ha publicat amb Nova Casa Editorial la novel·la Entre dos mons.

Escriure és per a ella de vegades una obsessió, viatjar sempre un plaer, així que maleta a punt en tot moment, diu que la vida és un viatge i ella una viatgera que escriu o, el que és el mateix, una amant de l’escriptura que viatja. Recull aquesta obsessió en el blog racoviatgermariloDe prop o de lluny, pròpies o d’altres, reals o fictícies, sempre troba experiències per a relatar.

Entre dos mons mostra Algèria, els seus paisatges i la seua gent. Partint d’escenaris reals i d’experiències viscudes, no només en Algèria sinó en altres països àrabs, l’autora relata la història d’amor de la Mariona, una catalana que viu a València i que lluita per viure entre dos mons i poder mostrar als fills el camí que els espera pel fet de ser hereus d’una doble naixença.

Unes cartes escrites al passat fan de guia en el descobriment del país que a poc a poc enamora i captiva a la Mariona. Els lectors descobriran les raons d’aqueixa fascinació a través de la seua mirada senzilla, humana i emotiva. Una història sincera, valenta i dura per fets que han passat i que passen en l’actualitat.