divendres, 11 de març del 2016

Adasabara

Quan el grup Al Tall es va acomiadar definitivament dels escenaris, el xativí Manolo Miralles, un dels seus fundadors, anuncià que continuaria vinculat al món de la música. Poc després, va presentar el seu nou projecte, Musicants. Amb l'ajuda de diversos músics (Rebeca Mut, Àlex Velázquez, Paco Pineda, Eugènia Saval, Ximo Guardiola, Eugeni Camacho i Jordi Pastor), Miralles tracta de donar una forma nova a les cançons tradicionals. El grup vol continuar obrint camins diversos dins la cadena de la nova música “tradicional”, o nou folk “mediterrani”. La formació és molt eclèctica; aplega músics procedents de diversos gèneres musicals —des del món clàssic fins al rock, el jazz i la música “tradicional”. Fan servir el violí, el violoncel, el piano, el baix, guitarres elèctrica i espanyola, cordes mediterrànies, percussió i veus.


Els components de Musicants recuperen les nostres músiques i els nostres poetes, i els empelten amb influències clàssiques i modernes. S'hi barregen aromes del Montgó, Bèrnia, Segària, la Marina Alta i la Marina Baixa, la Costera, l’Horta... La nova formació aporta una manera pròpia —personal i col·lectiva alhora— i molt il·lusionada d’interpretar i reinventar ritmes i melodies amb arrels en les músiques, els cants i les tradicions de la Mediterrània. El resultat són cançons que viatgen per Mallorca, Eivissa, Grècia, Turquia, el nord d'Àfrica... Tot això és Musicants. Ara, Miralles i els seus amics estan embarcats en l'edició del seu primer disc, Adasabara. Per tal de portar a bon port aquest projecte discogràfic, han obert un Verkami. Busquen suport i finançament per a fer realitat el seu somni. La campanya de crowdfunding finalitza el pròxim 30 de març. Quasi han arribat a l'objectiu prefixat.

Necessiten ajuda per a la producció i l'edició del disc, per a organitzar dos concerts de presentació a València (el 9 d'abril, al Teatre Micalet) i Barcelona (el 22 d'abril, al Tradicionàrius) i per a enregistrar un vídeo de promoció. Si finalment aconsegueixen finançament suficient, es plantegen de fer actuacions de presentació en més localitats del país. A la nostra ciutat, ja van actuar durant la passada fira d'agost. «Estarem eternament agraïts. / No som res sense vosaltres / i amb la vostra companyia / farem cançons i tonades / que ens enriquiran la vida», canta la gent de Musicants. La distribució del disc i les descàrregues d'Internet començaran un més després de tancar-se el verkami. Hom hi pot col·laborar encara entrant en http://www.verkami.com/projects/14160-adsabara.