dijous, 23 de juliol del 2015

Socarrats; homenatge al maulets

Amb motiu del 25 d'abril i la publicació de la novel·la de Josep Lluís Borredà Mejias Socarrats, 1707-1714, de la qual en va fer la imatge i el disseny de la coberta, Miquel Mollà va decidir dur endavant l'edició d'una versió serigrafiada d'aquesta imatge. Com a resultat d'aquest esforç, apareix la serigrafia homònima, Socarrats; homenatge al maulets, de la qual es fa una edició de 100 exemplars númerats i signats per l'autor. L'estampa, de la qual adjuntem imatge, té unes mesures de 50x70 cm i ha estat feta a 7 tintes sobre paper Modigliani blanc de 260 gr/m2. Es lliura protegida per una carpeta personalitzada amb els motius i les característiques de l'edició. El preu de llançament és de 40 euros.

L'obra constitueix una hibridació d'almenys dues de les seues sèries plàstiques: per una banda, Ciutat X (iniciada el 2003 com un treball d'il·lustració per a la revista Papers de la Costera, que no veuria la llum fins al 2007) i, per una altra, L'herència del vent (una indagació de l'artista en els diversos simbolismes de les fulles de plataner com a càrrega efímera que arrossega la força de la història). Totes dues sèries han anat construint-se amb amb obres de tècniques diverses (dibuixos, pintures, estampacions, fotomuntatges) que, de mica en mica, han anat revelant-se com un llenguatge amb que projectar la nostra realitat social.

Donat que la serigrafia va a aparéixer amb posterioritat al llibre, no va haver temps de fer-ne una presentació conjunta a Xàtiva. Els interessats poden fer la comanda directament, posant-se en contacte amb l'autor. Al seu blog http://miquelmollaserigrafies.blogspot.com.es en trobaran informació.