dijous, 31 de març del 2011

Discurs anodí

Dijous passat es presentà la candidatura socialista a l’alcaldia de Xàtiva Hi van intervenir Xelo Angulo, Roger Cerdà i Jorge Alarte. Encara que es tractava d’un acte per a consum intern, destinat a una militància que cal anar engrescant de cara a les eleccions imminents, no puc estar-me de dir que veig el panorama dels socialistes xativins i valencians una mica fosc. Per a començar, han decidit d’arraconar les sigles del PSPV i utilitzar només les del PSOE. El secretari general, Jorge Alarte, no va parlar de País Valencià. No parlà ni tan sols de Comunitat Valenciana; a la Casa de Cultura de Xàtiva, féu servir moltes vegades l’expressió “Castelló, València i Alacant”, encunyada per la dreta, per a referir-se al conjunt del país. I què dir de la llengua? Alarte no sap parlar valencià. La seua pronuncia és surrealista, la seua sintaxi, plena d’incorreccions i espardenyães, i l’entonació, excessivament plana. Haurà de prendre alguna lliçó abans d’acudir als mítings. Quant al contingut del discurs, absolutament anodí. No sé si els assistents a l’acte sortirien molt engrescats.

2 comentaris:

Alejandro VI ha dit...

¿Quién es Alarte? Deduzco por el escrito que el candidato del Soe a la generalitat. También deduzco que todo partido que no gire alrededor del "país valencià" y "la nostra llengua" es surrealista y anodino. Larga vida política le vaticino al curita, con tan fútil competición de ideas insustanciales entre intelectos. (Nótese la ironía del autor)

Ximo ha dit...

Apreciat Alejandro, no tergiverses les meues paraules. La pronuncia d’Alarte era surrealista perquè decidí d’utilitzar el valencià sense saber-lo parlar. I era un patiment escoltar, per exemple, com utilitzava li en comptes del correcte els als complements indirectes plurals, o com tancava les vocals obertes. (I després ens burlem de Paula Sánchez de León perquè no sap parlar una de les nostres llengües oficials.) I el “contingut” del seu discurs fou anodí perquè repetí les històries ja sabudes (els vestits de Camps, la trama Gürtel...) sense fer cap proposta veritablement original.