divendres, 19 de setembre del 2008

Herois

El conseller d’Educació s’ha despatxat a gust. Potser, tothom sabrà que, a finals del curs passat, la Conselleria del senyor Font de Mora s’adreçà a tots els instituts valencians demanant quins professors de Filosofia o d’Història i Geografia eren competents (tenien la corresponent titulació de l’Escola Oficial d’Idiomes) per a poder impartir la classe d’Educació per a la Ciutadania en anglès. Doncs bé: només en va trobar onze a tot el País. Ara, el conseller va i diu que aquests onze professors, com que són uns herois que han hagut de lluitar contra tota mena d’adversitats, tindran la seua recompensa. Xe! Com que són uns herois? No seran més bé uns esquirols? (almenys alguns d’ells). En fi, jo crec que, en vista d’aquests estirabots del conseller, hauríem de recuperar la vella dialèctica d’amo patró i treballador assalariat. Per a molta gent, els veritables herois d’aquesta pel·lícula són els caps d’estudis dels instituts, que en alguns casos han hagut de fer i desfer els horaris fins a mitja dotzena de vegades (a dia d’avui, molts centres encara no els han pogut enllestir de forma definitiva). També s’hauria de donar una medalla al valor a tots aquells professors de Filosofia o d’Història i Geografia que es veuen obligats a representar el numeret de Tip i Coll, sense cobrar un sobresou i arriscant-se a provocar la hilaritat universal. Entre els membres dels equips directius comença a estendre’s el desànim; com fa la dita famosa, pa ser puta de cassoleta, més val tindre la figa queta. Finalment, caldria qualificar de gent pacient i tolerant aquelles persones, professors, professores, alumnes, pares i mares, que han hagut de patir les conseqüències d’aquesta situació surrealista.

3 comentaris:

Vent d Cabylia ha dit...

Des de fora i sense tindre ni idea de com està la cosa per dins, em sembla que podria ser una oportunitat per mobilitzar una mica la cosa, perquè és que açò no té nom...

Ximo ha dit...

Ei Vicent! Com et van les coses per la Toscana? Quina enveja em fas!

Sí, tens raó. Mai no ha hagut tants motius per a la mobilització. Tanmateix, i encara que semble mentida, no acabem d’arribar al punt de la massa crítica. Potser perquè el nostre col·lectiu, el dels ensenyants, deu ser un reflex del conjunt de la societat valenciana, un aglomerat amorf mig figa mig raïm.

Unknown ha dit...

Doncs si Ximo, tens tota la raó del món, el sr. Fontdemora ha estat "sembrat" aquest any.
I el proper més, diu que la ciència del món contemporani també en anglés.
Estic pensant...., serà capaç per al proper curs fer també el llatí o el grec en anglés?.
Bé, no vull donar idees que després passa el que passa...