dimecres, 30 d’abril del 2014

XIX Romeria al Puig

Un any més la Plataforma “Salvem el Puig” convoca la romeria —la XIX—a la mítica muntanya per tal de reivindicar la definitiva restauració de l'ermita gòtica del segle XIV que l’encimbella. Aquesta iniciativa la recolzen les entitats següents: Associació Amics de la Costera, Associació la Sènia de Lloc Nou d'en Fenollet, Centre Excursionista de Xàtiva, parròquia de Sant Pere de Xàtiva, l'Associació Cultural  9 d'Octubre del Genovés i Gent de la Torre d’en Lloris.


El camí seguit des de fa divuit  anys fins ara no ha estat estèril ja que s'ha aconseguit, a través de la conscienciació ciutadana, pressionar les autoritats locals per tal que actuen a fi d'impedir la desfeta d'aquest símbol del nostre patrimoni històric i artístic. En aquests moments, la major part de l’edifici gòtic sembla consolidada. Ara cal demandar que els elements arquitectònics i artístics més específics del monument recuperen tota la seua bellesa i tota la seua esplendor per a gaudi de la ciutadania. 
 
La Romeria 2014 se celebrarà el proper diumenge 4 de maig (“Tercer diumenge de Pasqua” ). La concentració per tal d'arribar a peu fins al turó serà a les 9.00 h (a la Plaça de Bous de Xàtiva). Qui ho faça en cotxe haurà d'arribar al peu del turó a les 9.30, hora en què començarà l'ascensió. Allí es trobaran les marxes que venen del Genovés, Lloc Nou i la Torre d’en Lloris. Es repartiran les canyes que faciliten la pujada a la muntanya i la baixada. Cal portar esmorzar. Es repartirà mistela i mona de Pasqua. Com sempre es llegirà el manifest oficial que enguany estarà a càrrec de l'Associació Amics de la Costera. La Romeria estarà acompanyada pels sons del tabalet i la dolçaina.