dimecres, 12 de setembre del 2012

¡El que ens espera!

Des de primeries d’agost, he tingut abandonat el quadern de bitàcola. De fet, sols hi han aparegut les columnes quinzenals que havia enviant a Levante-EMV —i havia deixat programades al blog— abans de marxar de viatge. Necessitava unes vacances. De l’onze al vint-i-cinc d’agost, vaig vagarejar per terres gallegues i asturianes. Després, he tornat novament a la rutina de la feina: exàmens de setembre, preparatius del principi de curs... He tingut temps, això sí, de posar-me al dia; ja sé com va transcórrer la fira —amb duo d’Albano i Rus inclòs— i l’actualitat política local.  Pel que es veu, l’alcalde, després de dir que anava a retirar totes les delegacions municipals al regidor Parra, se n’ha penedit. (Potser, l’operació tenia un altíssim risc; Parra podria haver marxat al grup mixt, amb informació molt sensible, i haver deixat el PP en minoria al consistori xativí.) També estic assabentat d’altre assumpte cridaner: l’oposició i l’alcalde s’han canviat els cromos i sembla que finalment li serà retirat a Franco el títol d’alcalde honorífic. Totes aquestes qüestions han estat enfosquides, però, pels temes de més rabiosa actualitat: la Diada de Catalunya, el pacte fiscal, la possibilitat d’un segon rescat a l’economia espanyola, les divisions al si del PP...


Bé que aniré reflexionant sobre tot açò, no puc resistir la temptació de fer un apunt provisional sobre la manifestació de Barcelona. Ahir per la nit, aquest esdeveniment brindava una magnífica ocasió per a comprovar el rumb de la nova RTVE. La cadena que paguem tots els ciutadans no va defraudar; el seu telediari relegà la notícia del dia als darrers llocs de la seua escaleta. Hagueren de passar més de vint minuts perquè Marta Jaumandreu —madrilenya malgrat el seu cognom, i procedent de Telemadrid— esmentés finalment, de manera molt breu, l’esdeveniment del dia. (Cal dir que la Diada havia estat notícia de primera plana fins i tot a la BBC britànica.) Aquest matí, mentre anava a la feina, he escoltat per la ràdio unes paraules de l’escriptor Juanjo Millás: La actitud de los nuevos directivos de TVE es de juzgado de guardia. Si los catalanes quieren independizarse de cosas así, me hago cargo. El ridícul fou tan gran que la cadena pública s’ha vist obligada a demanar disculpes: La dirección de RTVE reconoce que hubo un error en el orden en el que la segunda edición del Telediario colocó la noticia sobre la manifestación independentista de la Diada en Barcelona. ¿Un error? En fi, ja es veu quina classe de disculpes dóna l’ens públic. Això sí, aquest migdia, ha començat el seu telediari amb la manifestació. Perquè no diguen. ¡Mare meua, el que ens espera!

1 comentari:

Clidice ha dit...

Només l'esperança de pensar que en un cert temps podem tenir la fortuna de no haver-los d'haver, i poder dir fàstics dels "nostres", ens salva del desànim.