divendres, 13 d’abril de 2012

XVII Romeria al Puig


Un any més, la plataforma “Salvem el Puig” convoca la XVII Romeria a la mítica muntanya, per tal de reivindicar la definitiva restauració de l'ermita gòtica del segle XIV que la corona. Com sabeu, aquesta iniciativa és secundada per les entitats següents: Associació d’Amics de la Costera, Associació “la Sènia” de Lloc Nou d'en Fenollet, Centre Excursionista de Xàtiva, Parròquia de Sant Pere de Xàtiva, Associació Cultural “9 d'Octubre” del Genovés i “Gent de la Torre d’en Lloris”.

El camí seguit des de fa setze anys no ha estat estèril ja que s'ha aconseguit pressionar les autoritats, a través de la conscienciació ciutadana, per tal que impediren la desfeta d'aquest símbol del nostre patrimoni artístic. En aquests moments, l’edifici sembla consolidat en la seua major part. Ara cal demandar que els elements arquitectònics i artístics més específics del monument siguen recuperats, per a poder gaudir de la seua bellesa gòtica.
           
La Romeria 2012 se celebrarà diumenge 22 d’abril ( “3r diumenge de Pasqua” ).

Concentració per tal d'arribar a peu fins al turó: 9.00 h a la plaça de Bous de Xàtiva. (Qui es desplace en cotxe, ha d'arribar per la carretera de la Torre. L’ascensió començarà a les 9.30 h. Als peus del Puig, es trobaran les marxes que arribaran del Genovés, Lloc Nou i la Torre d’en Lloris. Es repartiran les tradicionals canyes per a facilitar la pujada i la baixada. Cal portar esmorzar.)

Es repartiran mistela i mona de Pasqua.

Com sempre, es llegirà el manifest oficial, que enguany estarà a càrrec de l'Associació “La Sènia”, de Lloc Nou d’en Fenollet.

La Romeria estarà acompanyada pels sons del tabalet i la dolçaina.